Begin november kreeg ik een mailtje, of ik Jessica, die toen al 37 weken zwanger was, wilde fotograferen? Natuurlijk! Het moest uiteraard snel gaan, want zo’n zwangere buik wacht niet. Ik gooide snel mijn schema om en maakte me vrij op het eerstvolgende weekend met de beste weersvoorspellingen.

Of ik foto’s kon nemen zowel in het bos als thuis? Geen probleem! Gelukkig ken ik Heverleebos op mijn duimpje van mijn looptrainingen en toevallig had ik de week ervoor een mooi plekje in een prachtig stukje beukenbos gespot. En de tuin van Jessica bleek ook al een perfecte locatie om samen met haar dochtertje te poseren.

Jessica was vrolijk en joviaal en maakte geen bezwaar op een kleine boswandeling, ondanks de hoge zwangerschap. Gezwind wandelden we door Heverleebos en eens bij de omgevallen bomen aangekomen vonden we elkaar meteen. Afwisselend lanceerde zij een foto-idee, dan ik weer. Zo creëerden we een mooie mix van gewenste en verrassende foto’s.

Ondertussen is Jessica bevallen van een tweede, schattig dochtertje, Roxane, en stelt het prima. Mijn beste wensen voor jou, Jessica en heel het gezinnetje!