Het gebeurt niet elke dag, de verjaardag van een 100-jarige. En het is al helemaal zeldzaam om nog zo’n fitte dame als Denise tegen het lijf te lopen. Ze werd eind september officieel 100 jaar, maar doe daar gerust minstens 30 jaar af. Denise is nog zo scherp als op haar vijftigste en kwiek als op haar zeventigste. Dat bewezen haar danspasjes nog op het einde van de avond maar al te goed!

De zaterdag van het grote verjaardagsfeest was ik vroeg uit de veren na een korte nacht. Die dag ervoor was ik namelijk nog mijn uiterste best aan het doen op het huwelijk van Tom & Joke. Maar het plezier en de flow van constant in de buurt van blije mensen te zijn, maakte van mij ook een gelukkige fotograaf. Dus zonder morren, maar in een opperbest humeur zocht ik vlak voor de middag Denise op in haar appartementje in Mortsel om de aanloop naar het feest mee te maken. En dat leverde een boel intieme en prachtige foto’s op waar zo’n 100 jaar gelukkig leven in terug te vinden is.

Per oldtimer, van het bouwjaar 1915!, tjokte de feestkaravaan dan naar het nabijgelegen Vremde. Om die rit ook mooi op de gevoelige plaat vast te leggen, werd mij een ritje in de kofferbak van een voorop rijdende auto aangeboden. An offer I couldn’t refuse! 😉 Ondertussen werd Denise opgevrolijkt door de enige officiële Laurel & Hardy (den Dikke en den Dunne) imitatoren van België. Zij bleven aan haar zijde tot de avond viel en de dansvloer werd geopend door Denise zelf. En wie dacht dat het enkel bij een “schuifelende trage” zou blijven, werd compleet verrast door de rock ’n roll danspasjes die Denise daarna nog uit haar benen zwierde!

Nog eens van harte gefeliciteerd met je 100ste verjaardag, Denise! Je bent met straatlengten voorsprong de meest fitte en grappigste 100-jarige die ik al heb mogen ontmoeten. En ik zou het een absolute eer vinden om er ook bij te zijn op je 105de verjaardag. Afgesproken? 🙂