In de nasleep van de winter waagde ik me voor het eerst aan modelfotografie. Samen met Andes dook ik de bibliotheek van Leuven binnen en leverden we onze eerste samenwerking af. Intussen heeft het zomerweer zich al enkele keren laten zien en pikten Andes en ik onze joint venture terug op. Dit keer buiten in het volle groen van de Keizersberg.

Waar bij de vorige fotoshoot de nadruk vooral op de belichting lag, kozen we deze keer voor een meer spontane aanpak. Met een simpele flits op mijn camera en een reflector trokken we het park van de Keizersbergabdij in om met foto’s met een retro-look huiswaarts te keren.

Die aanpak gaf me meer ruimte om creatief na te denken over compositie en pose. Andes nam de aanwijzingen ter harte en reikte hier en daar zelf ook wat ideeën aan. Het is nog een beetje zoeken welke stijl ons het beste ligt, maar we zijn met deze fotoshoot weer een stapje dichter bij ons doel: modelfotografie met karakter.