In mijn zoektocht naar een professioneel niveau voor mijn fotografie heb ik het genoegen dat ik mag samenwerken met Andes, een jongedame die de fijne kneepjes van het modelwerk wil leren. Enkele weken geleden deden we onze eerste fotoshoot samen in de bibliotheek van Leuven.

Zoals jullie al weten ben ik recent fotograaf in bijberoep geworden en dat regeltje op mijn cv neem ik uitermate serieus. Een professionele fotograaf moet naar mijn mening ook professionele resultaten kunnen produceren. Zeker in een tijd waar een goeie foto nemen even simpel is als je smartphone uit je broekzak nemen.

Portretfotografie

Het liefst van al wil ik me specialiseren in portretfotografie, een type fotografie waar de relatie tussen de fotograaf en de persoon op de foto centraal staat. Je moet alle technische aspecten kunnen overstijgen en je concentreren op het verhaal dat je wil vertellen.

Nu, ik kan je verzekeren dat je op zo een eerste fotoshoot nog héél erg hard bezig bent met de technische kant! 🙂

Gelukkig is het een proces dat ik samen met Andes kan doorlopen. Samen op zoek naar die beelden die meteen een reactie losweken bij de kijker. Hopelijk ook beelden waar je naar kan blijven kijken. Het is een proces waarbij zowel het model als de fotograaf een even grote rol speelt. En hier op mijn blog wil ik graag met jullie de resultaten van die zoektocht delen.